Lamskoteletjes met basilicum-bloemkool-puree
Nog even snel een recept voor jullie om te lezen met pasen. Met pasen eet ik graag een stukje luxer vlees. Lamskoteletjes eet ik niet zo vaak en vind ik daarom echt een feestje. Lamsvlees en rozemarijn zijn een klassieke combinatie, maar lam en basilicum doen het samen ook erg goed. Ingrediënten (hoofdgerecht voor 2 personen): 6 kleine lamskoteletjes 4 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook fijn zeezout vers gemalen zwarte peper 1 bloemkool flinke bos basilicum Bereiding: 1. Pel de knoflook en wrijf met één teentje de lamskoteletjes in. 2. Kruid de lamskoteletjes met zout en peper en leg
Kip Madras
Veel mensen vragen zich af waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor nieuwe recepten. Dus vooruit dan maar, voor degenen die het interessant vinden; hier komt het hele verhaal. Deze week liep ik in de supermarkt en ik had eens een keer geen haast (wat positief is want stress is erg slecht voor de mens). Gevolg was dat ik besloot af te wijken van mijn standaard looproute. En waar kwam ik terecht? Bij de kant en klaar maaltijdpakketten. Ik heb staan staren naar een gigantisch schap vol met zakjes, pakjes, poedertjes, aanmaakzakjes en diverse pakketten die beweren dat je snel
Mexicaanse gehaktschotel
Ingrediënten (voor 2 personen): 1 ui 2 teentjes knoflook 1 theelepel kokosolie 200 tot 220 gram biologisch rundergehakt ½ aubergine ½ courgette ½ rode paprika ½ bakje champignons 2 theelepels paprikapoeder 2 theelepels gedroogde oregano 1 theelepel komijnpoeder 1 theelepel korianderpoeder 1 of 2 mespunten cayennepeper (naar smaak) 1 theelepel fijn zeezout 1 grote rijpe tomaat 1 a 2 bosuitjes Bereiding: 1. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. 2. Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. 3. Voeg het gehakt toe en bak tot het helemaal rul