Zalm in romige witlofsaus
Voor een gezonde (koolhydraatarme, voedende en vullende) maaltijd hoef je echt niet lang in de keuken te staan. Dit recept stond bij mij in 20 minuten op tafel en in die tijd heb ik ook nog zelf de bloemkoolrijst gemaakt. Al koop ik die liever kant en klaar, want mijn keuken ziet er nu uit alsof ik oorlog heb gevoerd met een bloemkool. Na het posten van dit artikel ga ik eerst maar even stofzuigen. 😉
Hou je niet van witlof? Geen probleem. Vervang de witlof dan door prei of Chinese kool.
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 ui
2 tenen knoflook
1 el kokosolie
3 stronken witlof
1 pakje kokosmelk
1 el fijne mosterd
2 tl kerriepoeder
1 tl fijn zeezout
vers gemalen peper naar smaak
2 moten zalm (zonder huid)
2 porties bloemkoolrijst
verse dille
Bereiding Zalm in romige witlofsaus:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook in de kokosolie tot de ui glazig is.
- Snijd de witlof in fijne reepjes en bak mee tot het helemaal geslonken is.
- Voeg kokosmelk, mosterd, kerrie, zout en peper toe en roer door.
- Snijd de zalm in blokjes.
- Als de saus goed warm is, voeg je de zalm toe en roer je het geheel één keer door.
- Dek de pan af met een deksel en laat vijf minuten staan. De hitte van de saus is voldoende om de zalm te garen.
- Bak de bloemkoolrijst gaar.
- Serveer de zalm met saus in een bakje en schep een flinke hoeveelheid bloemkoolrijst op een bord.
- Bestrooi met verse dille.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.