Fish and chips
Bijna iedereen kent wel fish and chips; het typische Britse fastfood/streetfood van gefrituurde vis en aardappels en geserveerd in een krant. De krant mag tegenwoordig niet meer, maar als je een vel bakpapier onder de kraan houdt en verfrommelt (even het overtollige water eruit knijpen), heb je daar een mooie vervanger voor. Wist je dat fish and chips ook vaak geserveerd wordt met een puree van doperwten? Nu behoren peulvruchten niet tot de Paleo-Lifestyle omdat deze onder andere problemen in de darmen kunnen veroorzaken, dus heb ik er een broccolipuree bij gemaakt.
Ingrediënten (voor 2 personen):
2 zoete aardappels
1 broccoli
2 el walnootolie (of olijfolie)
2 flinke moten kabeljauw (of andere stevige witvis)
4 el kokosmeel
peper en zout
2 el kokosolie
Bereiding fish and chips:
- Was de zoete aardappels en snijd ze in partjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden of de airfryer.
- Bak de zoete aardappels 20 minuten.
- Stoom of kook de broccoli gaar en pureer met walnootolie en 1 tl fijn zeezout.
- Meng kokosmeel, 1 tl fijn zeezout en peper naar smaak. Verdeel over een bord en haal de visfilets erdoor.
- Verwarm een pan, smelt hierin de kokosolie en bak de filets een paar minuten per kant.
- Lekker om te serveren met een bakje paleo mayonaise waar je een eetlepel citroensap hebt doorgeroerd.