Indiase curry met ei

Gelukkig nieuwjaar!!
Heb jij goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar?
Ik niet.
Ik maak ze wel, maar ik laat dat niet afhangen van een nieuw jaar.
Als één van je goede voornemens gezonder eten en leven is, dan zit je hier goed. En niet alleen nu maar het hele jaar door.
Om het nieuwe jaar gezond te beginnen krijg je van mij een heerlijk kruidig en gezond recept. En het is ook nog eens lekker snel klaar.
Maak er een mooi jaar van!
Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen):
Voor de kruidenpasta:
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
25 gram verse gember (schillen is niet nodig, wassen wel)
1 eetlepel korianderpoeder
1 theelepel venkelzaadpoeder
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel fenegriekpoeder
½ theelepel kurkuma
½ theelepel kaneel
1 theelepel fijn zeezout
Overige ingrediënten:
6 eieren
300 gram prei
2 grote tomaten
1 rode paprika
½ eetlepel kokosolie
150 ml kokosmelk
Bereiding curry:
- Begin met de kruidenpasta: snijd ui, knoflook, peper en gember in stukken en doe samen met de overige ingrediënten voor de kruidenpasta in een keukenmachine. Mix tot een pasta.
- Prik in ieder ei een gaatje, zet ze op met koud water en breng het water aan de kook. Laat de eieren op laag vuur 10 minuten koken. Laat ze na het koken schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
- Snijd de prei in ringen en de paprika en tomaten in blokjes.
- Smelt de kokosolie in een wok en bak de kruidenpasta 1 minuut.
- Voeg prei, paprika en tomaat toe en laat 5 minuten bakken. Roer regelmatig.
- Voeg kokosmelk toe en bak nog 2 minuten of zolang tot de groenten gaar genoeg zijn.
- Schep de curry op een schaal en verdeel er de eieren over. Schep wat van de saus over de eieren.
Als je er met meer mensen van wilt eten, kan je meer eieren toevoegen en het serveren met bloemkoolrijst.