Komkommer-meloensoep

Weet je wat grappig is? Ik eet bijna alleen soep in de herfst en winter. Misschien een keer in het koude voorjaar maar daarna echt de hele zomer niet meer. Behalve deze soep. Die eet ik weer alleen in de zomer. Het liefst lauwwarm of soms zelfs koud als een gazpacho. Hij is namelijk lekker licht en vult toch goed. En zeker als je hem koud eet is hij lekker verfrissend.

1 eetlepel kokosolie
1 ui
3 teentjes knoflook
2 komkommers
1/2 galiameloen
1 eetlepel citroensap
1 theelepel oregano
1,5 theelepel fijn zeezout
vers gemalen peper
1 gerookte kipfilet

- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Was de komkommer goed en snijd in blokjes (niet schillen).
- Bak de komkommer 8 minuten.
- Snijd de meloen in blokjes en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg 200 ml water toe.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg oregano, citroensap, zout en peper naar smaak toe. Roer door.
- Schep de soep in kommen.
- Snijd de kipfilet in blokjes en leg in het midden van de soep.
- Wil je de soep leuk garneren? Schep dan met een meloenbolletjeslepel twee bolletjes uit de andere helft van de meloen en leg die in de soep.