Ik ben gek op Pasen! Overal om mij heen zie ik bloemen en bloemstukjes speciaal voor Pasen, er mogen figuurtjes in paastakken worden gehangen en ik zie veel mensen extra hun best doen om iets lekkers op tafel te zetten deze dagen. Ik word daar heel vrolijk van!
Speciaal voor Pasen heb ik deze Paaspuddinkjes gemaakt. Ik heb er kurkuma in gedaan zodat de kleur van de puddinkjes mooi geel wordt.
De werkzame stof in kurkuma is curcumine en is verschrikkelijk gezond. Er is alleen één nadeel: curcumine is vrij slecht opneembaar. Maar dit verandert als je er zwarte peper bij doet; dat verhoogt namelijk de opneembaarheid significant.
Uiteraard ga ik in mijn Paaspuddinkjes geen zwarte peper doen, de kurkuma in dit recept is alleen voor het mooie kleurtje.
Maar ga je binnenkort kurkuma gebruiken in een hartig recept, vergeet dan niet de zwarte peper toe te voegen.
Ingrediënten voor 4 puddinkjes:
2 theezakjes groene thee met citroen
400 ml kokosmelk
150 gram groene banaan (die bevat minder suikers)
½ theelepel kurkuma
1,5 citroen
2 theelepels agar agar
½ mango
20 gram hazelnoten
Bereiding paaspudding:
- Kook water en meet 300 ml af. Laat de theezakjes 10 minuten in het hete water hangen.
- Doe een kopje van de kokosmelk in een klein steelpannetje en zet apart.
- Doe de rest van de kokosmelk in een keukenmachine (of blender).
- Rasp de citroen, pers het sap uit en doe dit bij de kokosmelk in de keukenmachine.
- Voeg eveneens banaan en kurkuma toe en mix.
- Roer de agar agar door de kokosmelk in het steelpannetje.
- Voeg 150 ml van de thee toe aan de kokosmelk in het steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes garen onder voortdurend roeren.
- Doe de inhoud van het steelpannetje in de keukenmachine en mix.
- Vul paasvormpjes (of gewone vormpjes) en zet het in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de mango in stukjes en doe samen met de resterende 150 ml thee in een keukenmachine.
- Voeg het sap van een halve citroen toe en mix tot een gladde saus. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Maal de hazelnoten fijn en rooster het kruim in een droge koekenpan.
- De paaspuddinkjes zijn na een uur voldoende opgesteven en klaar om gestort te worden. Leg op ieder bord een puddinkje en giet er wat saus omheen.
- Bestrooi met het hazelnootkruim.