Paleo Raffaello (kokos-amandel bonbons)
Deze zelfgemaakte Raffaello’s zijn nog beter dan het origineel. Ze smelten in je mond en hebben een heerlijk intense kokossmaak. Ik kan er geen genoeg van krijgen en moet mijzelf beschermen door de rest in de vriezer te leggen, want ik blijf maar dooreten. Je kent het origineel vast wel. Ze zijn van Ferrero in zo’n witte verpakking met rode letters. Ze liggen al in de winkel zo lang ik mij kan herinneren. De echte Raffaello heeft een wafeltje dat ik in mijn variant heb weggelaten. En eigenlijk maakt dat hem extra lekker.
Ingrediënten (ongeveer 20 stuks):
3 el kokosmelk (AH)
1 tl agar agar
50 g creamed coconut (santen)
50 g amandelpasta (gewoon of wit)
2 el erythritol
vanille extract naar smaak (afhankelijk van wat voor soort je gebruikt)
20 amandelen
½ kop geraspte kokos (AH)
Bereiding Paleo Raffaello:
- Roer kokosmelk en agar agar goed door.
- Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
- Voeg creamed coconut toe en roer tot het opgelost is. Haal de pan daarna gelijk van het fornuis.
- Voeg amandelpasta, erythritol en vanille extract toe. Roer goed.
- Zet het in de koelkast om af te koelen. Het kan 1 tot 1,5 uur duren voordat het stevig genoeg is om balletjes van te vormen.
- Gebruik een maatschepje van een theelepel om steeds één portie van het deeg af te meten. Duw daar een amandel in en rol er een balletje van tussen je handen. Rol niet te lang, want dan wordt het deeg te warm en dan smelt het weer.
- Rol het balletje door de geraspte kokos en zet ze in de koelkast tot gebruik. Of vries ze in zodat je ze niet allemaal in één keer op eet. 😉
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is geschikt voor vegetariërs;
- is geschikt voor veganisten;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.