Snelle spinazie curry

Ik ben mijn hele leven geen liefhebber van spinazie geweest. Ik at het wel, maar alleen omdat ik wist dat het gezond is. Sinds een paar maanden ben ik helemaal wild van spinazie en zet ik deze makkelijke groente het liefst meerdere keren per week op het menu. Na het een paar maanden gewokt of gepureerd met kokosmelk te hebben gegeten, was ik toe aan een andere variant. Het is deze snelle spinazie curry met prei geworden die je met bloemkoolrijst kunt eten en een stukje gebakken vis of kip.
Ingrediënten (voor 2 personen):
2 preien
400 g spinazie
200 ml kokosmelk
2 tl kerrie
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl fijn zeezout
1/4 tl zwarte peper
Bereiding snelle spinazie curry:
- Snijd de prei in ringen en was hem goed.
- Doe de prei in een ruime pan en stoof hem in zijn eigen vocht zachtjes gaar.
- Voeg de spinazie toe. Meestal hak of snijd ik de spinazie eerst even wat fijner.
- Laat de spinazie helemaal slinken en voeg kokosmelk, kerrie, kurkuma, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe.
- Verwarm nog twee minuten en serveer direct.

Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook: glutenvrij, en lactosevrij.