Spaghettipompoen
Wat te doen met een spaghettipompoen?
Ik kende deze pompoen al een tijdje omdat hij in buitenlandse recepten vaak gebruikt wordt. Alleen in Nederland was hij vrij moeilijk te krijgen. Maar het valt mij deze herfst op dat hij in bijna alle supermarkten ligt! Tijd dus om met jullie te delen wat je met deze leuke pompoen kunt doen 🙂
De naam verklapt het eigenlijk al: de spaghettipompoen dankt zijn naam aan zijn vruchtvlees dat als spaghetti uit elkaar valt als het gaar is. Zorg alleen dat je je pompoen goed op smaak brengt, want anders is hij vrij flauw.
Je kunt hem vullen met een lekkere pikante tomatensaus met Italiaanse kruiden of simpel roosteren zoals in dit recept.
Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen):
1 spaghettipompoen
1 teentje knoflook
kokosolie
zout en peper uit de molen
Bereiding spaghettipompoen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de kokosolie.*
- Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten.
- Snijd het teentje knoflook door en wrijf de snijvlakken van de pompoen ermee in.
- Besmeer met een bakkwastje de snijvlakken van de pompoen met kokosolie.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Bak de pompen 35 tot 40 minuten in de oven (een hele grote pompoen zal misschien wat meer tijd nodig hebben). Hij is gaar als je met een vork het vruchtvlees makkelijk los kunt trekken.
*Mijn kokosolie zit in een glazen pot. Ik zet de hele pot (zonder deksel) in de oven die aan het voorverwarmen is, totdat een klein beetje van de olie gesmolten is.