Spicy bakbanaan uit de airfryer

Gebruik jij wel eens een airfryer? Ik vind het een superapparaat, want sinds ik hem heb gebruik ik mijn gewone oven een stuk minder. Die moet namelijk eerst opwarmen en vaak vind ik het zonde om hem aan te zetten als ik daar maar twee zoete aardappels in pof of twee paprika’s in rooster. Een airfryer is bijna direct op temperatuur en heeft vaak ook nog eens een kortere bereidingstijd nodig dan de oven. Voor mij heeft een airfryer niets te maken met een frituur en ik zie hem echt als mini oven. Ik zou je wel willen adviseren om de airfryer van MontAna aan te schaffen, omdat dit de enige gifvrije airfryer is (dus zonder schadelijke anti aanbaklaag, zoals teflon).
Verschil bakbanaan met een gewone banaan
Verwar de bakbanaan niet met een gewone banaan en zeker niet in recepten, want ze geven een heel ander resultaat. Waar een gewone banaan als fruit wordt gegeten, wordt de bakbanaan in gerechten als groente gebruikt. Een gewone banaan bevat meer suiker dan een bakbanaan. Dit proef je ook, want een gewone banaan is zoet en een bakbanaan totaal niet.
In een bakbanaan zit veel resistent zetmeel en hoe groener hij is, hoe hoger het gehalte resistent zetmeel. Resistent zetmeel wordt niet in de dunne darm afgebroken en gaat door naar de dikke darm om daar als voedingsbodem voor de darmbacteriën dienst te doen. Heel gezond dus, want de gemiddelde Nederlander krijgt te weinig vezels binnen.Spicy bakbanaan
Vandaag heb ik voor jou deze spicy bakbanaan uit de airfryer bedacht. Ik had rond een uur of 5 in de middag al een beetje trek, maar nog geen zin om uitgebreid te koken. Dit is echt een perfecte snack voor zo een moment. Je kunt het ook als voorafje serveren omdat het lekker hartig is.
Ingrediënten:
1 bakbanaan
1 el kokosolie
1/4 tl fijn zeezout
1/4 tl paprikapoeder
1/4 tl uienpoeder
1 mespunt chilipoeder
Bereiding spicy bakbanaan uit de airfryer:
- Snijd de bakbanaan in plakken van ongeveer 1,5 cm.
- Doe de kokosolie in een ruime kom en smelt deze in de magnetron. Je kunt de kokosolie ook in een vuurvast schaaltje in de airfryer zetten om zo te laten smelten.
- Roer de plakken bakbanaan door de kokosolie.
- Meng zout, paprikapoeder, uienpoeder en chilipoeder.
- Strooi het kruidenmengsel over de bakbanaan en roer goed door.
- Verdeel de plakjes bakbanaan over de bodem van het airfryermandje.
- Bak de bakbanaan zes minuten op 200 graden. Draai ze om en bak ze nog 6 minuten. Als je dunnere plakjes maakt, wordt de baktijd ook iets korter.
- Serveer met mayonaise of met ranchdressing.
