The tower of sushi
Ik ben verzot op sushi!! Brood kan mij na al die jaren gestolen worden want dat mis ik niet, maar rijst vind ik echt lekker. Ondanks dat ik het lekker vind, eet ik het liever niet. Onder andere omdat rijst veel koolhydraten bevat en weinig voedingsstoffen. Daarnaast denk ik na het eten van rijst te weten hoe het voelt om vier maanden zwanger te zijn. Ik ben misselijk en mijn buik is opgeblazen alsof ik een voetbal heb ingeslikt. En als aandenken ben ik de volgende dag ruim een kilo zwaarder, want ik hou vocht vast als een malle!
Herkenbaar?Ik heb heel vaak geprobeerd paleo sushi te maken. Eigenlijk is dat heel simpel (was mijn gedachte), je vervangt rijst door bloemkoolrijst en je bent er. Alleen werkt dat toch niet helemaal zo…
Wat een gedoe! Sushirijst plakt mooi en “gedraagt” zich keurig in zo’n velletje nori. Bloemkoolrijst doet dat niet. Er mislukken niet vaak dingen bij mij in de keuken, maar dat wel.
Gelukkig zag ik op internet dat je ook een toren mag bouwen van je sushi. Als troost heb ik dat maar gedaan en ik moet zeggen: het smaak erg lekker!
Ingrediënten (voor 2 torentjes):
1 sjalotje
2 tl olijfolie
2 flinke koppen bloemkoolrijst
2 tl Coconut amino’s
1/5 stuk komkommer
1/2 avocado
1/2 limoen
een paar takjes verse koriander
150 gram garnalen en/of rivierkreeftjes
1 el paleo mayonaise
1 tot 2 sushi nori vellen
1 tl zwart sesamzaad
fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
Bereiding The tower of sushi:
- Snipper het sjalotje fijn en bak in de olie tot deze begint te verkleuren.
- Voeg de bloemkoolrijst, Coconut amino’s, een mespunt zout en peper naar smaak toe. Bak de bloemkoolrijst totdat hij net gaar is.
- Spreid de bloemkoolrijst uit over een bord en laat afkoelen.
- Snijd het stuk komkommer in de lengte door. Snijd de helften nogmaals in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Snijd de avocado in blokjes.
- Doe de komkommer en de avocado in een kommetje en voeg de rasp van de limoen toe en pers het sap erbij uit. Voeg een mespunt zout en wat peper naar smaak toe en roer door.
- Snipper de koriander en roer met de mayonaise door de garnalen en rivierkreeftjes.
- Neem een kookring en leg deze op een sushivel. Knip of snijd de vorm van de kookring uit. Je hebt in totaal 4 stuks nodig.
- Leg de kookring op een bord en doe hier wat bloemkoolrijst in. Druk het goed aan en leg er een rond uitgeknipt sushi norivel op.
- Bouw de toren verder door het komkommer-avocadomengsel toe te voegen, dit af te dekken met een sushi norivel en schep daarop weer de garnalen en rivierkreeftjes.
- Strooi er tot slot wat sesamzaadjes over.