Bloemkool speciaal
Ik heb aan het begin van dit jaar bij vrienden in Zwitserland een recept gegeten dat hier heel erg op lijkt. Ik vond het fantastisch lekker, maar het voldeed niet helemaal aan de Paleo-Lifestyle. Gisteren moest ik er ineens weer aan denken en ik besloot een eigen variant te maken. En wederom ben ik verkocht! Dit recept moet je gewoon een keer geproefd hebben. De luchtige mayonaise maakt het zo absurd lekker en de toppings maken het helemaal af. Dit is een leuk recept voor als je bezoek krijgt en op een feestelijke manier groenten wilt serveren. Je kunt de saus ook gebruiken bij broccoli of gekookte Parijse worteltjes.
Leef je uit!
Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen):
1 bloemkool
1 kop Paleo mayonaise
2 tl fijne mosterd
4 eieren
2 el pijnboompitten
100 g gerookte kipfilet
1 bosje peterselie
verse peper en zeezout naar smaak
Bereiding bloemkool speciaal:
- Snijd het grootste gedeelte van de stronk van de bloemkool. Niet te veel, want de roosjes moeten aan elkaar blijven zitten.
- Doe de bloemkool in een pan die groot genoeg is om de bloemkool helemaal onder water te laten staan met het deksel erop. Kook de bloemkool 20 minuten.
- Tijdens het koken van de bloemkool kun je de saus maken. Maak de Paleo mayonaise volgens dit recept als je het niet standaard in de koelkast hebt staan.
- Roer de mosterd door de mayonaise.
- Splits de eieren. Bewaar de eidooiers voor bijvoorbeeld een custard.
- Klop de eiwitten* stijf en roer met een garde voorzichtig de mayonaise erdoor tot de saus egaal is.
- Maak de saus op smaak met vers gemalen peper en vers gemalen zeezout (let op: er zit al zout in de mayonaise).
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de kipfilet in fijne blokjes en snipper de peterselie.
- Giet de bloemkool voorzichtig af, doe hem in een schaal en laat hem ietsjes afkoelen.
- Schenk de saus over de bloemkool en strooi de toppings erover (kip, pijnboompitten en peterselie).
- Serveer en geniet direct ;-).
*Als je geen rauwe eieren wilt eten, zijn er ook gepasteuriseerde eiwitten te koop.