Brownies van kastanjes en chocolade
Aangezien het vandaag de hele dag regende, begon ik de dag met het opruimen en schoonmaken van de keukenkastjes. In een lade trof ik een blikje kastanjepuree aan die ik een paar weken eerder bij de Albert Heijn had gekocht. Ik kan je helaas geen link geven, omdat ik geen webwinkel kan vinden die deze blikjes verkoopt. Het valt mij op dat de Albert Heijn bij mij in de buurt ze alleen verkoopt als de herfst begint. Ergens aan het begin van het nieuwe jaar verdwijnen ze vervolgens weer uit het assortiment. Als je geen blikjes kastanjepuree kunt vinden, kun je zoeken naar kant en klaar gekookte en gesealde kastanjes en daar puree van maken. Of je poft ze zelf volgens dit recept. Over de brownies zelf kan ik kort en krachtig zijn: maak ze maar beter niet, want je blijft door eten omdat ze zo lekker zijn. Ze kunnen goed in de vriezer, dus doe dat maar ter zelfbescherming. 😉
Ingrediënten (voor 2 personen):
60 g kokosolie
2 el oploskoffie
400 ml water
3 eieren
3 el appelazijn
1 blik kastanjepuree (of 400 gram zelf gepofte en gepelde kastanjes)
1 reep Lindt chocolade 99%
200 g cassavemeel
30 g fijne psylliumvezels
3 tl baking soda
150 g erythritol
½ tl fijn zeezout
Bereiding Brownies van kastanjes:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de kokosolie.
- Los de oploskoffie op in 400 ml heet water.
- Doe de kokosolie, de opgeloste koffie, eieren, appelazijn en de kastanjepuree in een keukenmachine en mix tot een egale massa.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Doe cassavemeel, psylliumvezels, baking soda, erythritol, zout en de gesmolten chocolade in de keukenmachine bij de overige ingrediënten en mix.
- Vet een ovenschaal goed in en doe het beslag erin.
- Bak in 40 minuten gaar.
Dit recept is:
- geheel “Paleo proof”;
- te gebruiken voor mensen met diabetes;
- vegetarisch;
- vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.