Gebakken bieten-ui salade
Ik ben gek op lekker uitgebreid koken; als ik klaar ben met koken voor vrienden staan en liggen er vaak zo veel potjes, pannen, schaaltjes, lepels, messen, keukenattributen en gebruikte keukenmachines op het aanrecht dat er geen stukje aanrechtblad meer te zien is.
Maar doordeweeks heb ik daar echt geen tijd voor en wil ik vaak lekker snel klaar zijn met koken. Het liefst kook ik met verse producten, maar voor één kant en klaar verpakt product heb ik een zwak. Namelijk gekookte bietjes.
Gekookte bietjes zitten vaak in een verpakking die gewoon buiten de koeling bewaard kan blijven. Ik heb altijd wel een paar pakken in huis als noodvoorraad.
En wat zo mooi is; er zitten alleen bietjes in en verder niets. Dus geen E-nummers, suikers of andere rotzooi.
Waarom weet ik niet, maar bij bietjes eet ik het liefste vis; zalm, schol of kabeljauw uit de grillpan. Om de maaltijd compleet te maken doe ik er nog wat knapperige sla bij met een simpele dressing.En klaar is je super-snelle-gezonde-paleo-maaltijd.
Eet smakelijk!
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 pak voorgekookte bietjes (500 gram)
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui
1 witte ui
2 sjalotten
1 teen knoflook
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel fijn zeezout
vers gemalen peper
Bereiding bieten-ui salade:
- Was de bieten goed en zorg dat je eventueel achtergebleven velletjes er goed af spoelt. Snijd het stronkje/kontje van de biet.
- Snijd de bieten in blokjes.
- Snijd de uien in halve ringen.
- Plet de knoflook, verwijder zo makkelijk het velletje en snijd in fijne stukjes.
- Verwarm een pan en voeg de olie pas toe als de pan warm is.
- Voeg direct de ui en knoflook toe en bak 6 minuten.
- Voeg de bieten, komijn, zout en peper toe en bak nog 2 minuten.
- Eventueel kan je nog wat bosuitjes snipperen en erover strooien.