Geroosterde radijsjes
Ik heb een soort haat liefde verhouding met radijsjes. In de winkel vind ik ze er altijd erg lekker uit zien, maar eenmaal thuis weet ik niet zo goed wat ik ermee aan moet. Als ik ze zo rauw eet ben ik het na twee of drie radijsjes al weer zat. Soms schaaf ik flinterdunne plakjes voor in de salade, maar dan houdt het wel weer op met de creativiteit.
Tot nu! Want ik ben er achter gekomen dat de radijsjes heel erg lekker worden als je ze in de oven roostert. Je kunt ze zelfs in de airfryer bereiden. Door het roosteren worden ze veel zachter en minder scherp van smaak. Kies er één van je favoriete sausjes bij (sesam kokos saus, mayonaise, barbecuesaus of ranch dressing) en je hebt een lekker en snel bijgerecht.
Ingrediënten (voor 2 personen):
400 g radijsjes
1 el olijfolie
zout en peper naar smaak
Bereiding Geroosterde radijsjes:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de radijsjes in een ovenschaal en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar.
- Roer voor het opdienen de olijfolie door de radijsjes en maak ze op smaak met peper en zout.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is geschikt voor vegetariërs;
- is geschikt voor veganisten;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.