Lijnzaadwraps
Deze wraps zijn makkelijk te maken en ideaal als lunch voor onderweg. Je kunt ze namelijk met van alles en nog wat vullen en daarna zo uit de hand opeten. Ik heb de wraps op de foto bestreken met een eetlepel mayonaise en daarna belegd met sla, geraspte wortels, reepjes biet en plakjes avocado. Maar probeer ze ook eens met bleekselderij, gewokte paddenstoelen, gerookte kip of vis, of plakjes gekookt ei.
Bereiding lijnzaadwraps:
- Maal lijnzaad fijn in een elektrische koffiebonenmaler totdat het de structuur van meel heeft.
- Roer het zout door het lijnzaadmeel.
- Breng het water aan de kook en voeg het lijnzaadmeel toe.
- Haal de pan van de warmtebron en roer goed door totdat een deegbal ontstaat.
- Verdeel het deeg in vier porties en doe een deksel op de pan zodat het warm blijft.
- Leg een portie deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het met een deegroller uit.
- Haal er de bovenste laag bakpapier af en leg een bord of andere ronde vorm op het deeg. Snijd de restjes weg totdat je een mooie ronde wrap over houdt.
- Verwarm een koekenpan (geen olie toevoegen) en leg er de wrap in. Bak de wrap ongeveer 1,5 minuut aan iedere kant. Als je de wrap te lang bakt, wordt hij hard en kun je hem niet meer oprollen.
- Rol ondertussen de volgende wrap uit, totdat je deeg op is. Soms haal ik uit de restjes deeg die ik weg snijd nog net één kleine extra wrap.
- Leef je uit met het beleg dat je in je koelkast hebt liggen.