Ovenpannenkoek
De ovenpannenkoek is eigenlijk één grote en makkelijk klaar te maken pannenkoek, speciaal voor luie mensen, zoals ik ;-). Je doet alle ingrediënten in de blender, giet het in een pan en schuift het zo in de oven. Geen geknoei met beslag en wachten tot iedere pannenkoek stuk voor stuk gebakken is en geen gasfornuis die onder de vetspetters zit. Lekker voor de zondagse brunch met vers fruit en een bakje koffie van vers gemalen bonen. Eetsmakelijk!
Ingrediënten (voor 2 personen):
120 g cassavemeel
4 eieren
200 ml kokosmelk
2 el appelazijn
1 tl baking soda
¼ tl fijn zeezout
vers fruit (laag in suikers)
eventueel paleo poedersuiker
Bereiding ovenpannenkoek:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe cassavemeel, eieren, kokosmelk, appelazijn, baking soda en zout in een blender en mix goed.
- Vet een gietijzeren pan (of andere pan die in de oven kan) goed in met kokosolie.
- Doe het beslag in de pan en zet hem in het midden van de oven.
- Bak de ovenpannenkoek in ongeveer 18 tot 20 minuten gaar.
- Serveer met het fruit en de poedersuiker.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is vegetarisch;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook: glutenvrij, en lactosevrij.
- Ontbijt jij wel met de juiste voedingsmiddelen?
- Ontbijt jij wel op het juiste tijdstip?
- Heb je voldoende inspiratie voor gevarieerde ontbijtrecepten?Als jouw antwoord niet op alle vragen een volmondig “JA” is, dan kun je het door mij geschreven boek De Ontbijtmythe kopen in mijn webshop.