Snel tomatensoepje

Soms krijg ik last minute mee-eters en heb ik niet genoeg aan de maaltijd die ik al gepland had. Dat los ik op door nog even snel een tomatensoepje in elkaar te knutselen als voorafje. Ik heb namelijk altijd een pak “nood-tomatensap” in huis.
Let op dat je puur tomatensap koopt. Gebruik liever geen sap met toegevoegde suikers of conserveermiddelen.
Ik maak dit soepje trouwens ook wel eens voor de lunch. Snel klaar, in een thermosbeker en meenemen maar!
Ingrediënten (voor 2 personen):
½ liter tomatensap uit pak
2 kleine rode uien
2 teentjes knoflook
1 theelepel kokosolie
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
mespunt cayennepeper
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 eetlepel olijfolie
verse bieslook en peterselie (of andere verse kruiden)
1. Snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk.
2. Verwarm de kokosolie in een pan en fruit ui en knoflook 3 tot 4 minuten.
3. Voeg tomatensap, Italiaanse kruiden, cayennepeper, zout en peper naar smaak toe. Verwarm de soep (koken is niet nodig).
4. Roer vlak voor het opdienen de olijfolie erdoor.
5. Schenk de soep in kommen en strooi er fijngesnipperde bieslook en peterselie over.