paleo-lifestyle
paleo-lifestyle

Dranken

Alcoholvrije cocktail met kombucha

By |januari 10th, 2019|Categories: Dranken, Vegetarisch|Tags: , , , , , , , |

Ik vind cocktails er altijd zo mooi uitzien! Ze zijn feestelijk, chique en kleurrijk. Maar helaas zit er altijd zo veel zoetigheid in zoals siroop en likeuren met veel suiker. Deze kombucha cocktail is wel feestelijk maar niet vol met die zoete rotzooi. Hij bestaat uit gezonde en pure ingrediënten. In deze cocktail gaat een rauw eiwit. Het wordt zwangere vrouwen, jonge kinderen, zieke mensen en ouderen afgeraden om rauw eiwit te consumeren. Maar wist je dat veel winkels ook gepasteuriseerd eiwit verkopen? Dit is wel veilig te consumeren. Hier kun je het gemakkelijk online kopen. Ingrediënten (voor 1

Reacties uitgeschakeld voor Alcoholvrije cocktail met kombucha

Amandelmelk

By |november 29th, 2018|Categories: Dranken, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , , , , , |

Met een powerblender of high speed blender kun je in een handomdraai heerlijke romige amandelmelk maken. Je kunt de amandelmelk zo drinken of er wat vanille, (rauwe)cacaopoeder, of een banaantje door blenden. Ik gebruik de amandelmelk ook vaak als basis voor heerlijke smoothies met avocado en komkommer. Voor het maken van amandelmelk week ik de amandelen eerst. Lees hier waarom. Ingrediënten: 100 gram ongebrande amandelen 500 ml water mespunt fijn zeezout Bereiding amandelmelk: Week de amandelen een nacht in water en gooi het water weg. Doe de amandelen, 500 ml water en zout in een hoge snelheidsblender en

Reacties uitgeschakeld voor Amandelmelk

Aperitief van watermeloen en aardbei

By |juli 23rd, 2013|Categories: Dranken, Vegan, Vegetarisch|Tags: |

Stel je voor: het is een heerlijke zomeravond en vrienden komen langs voor een barbecue. Leuk om ze te verwelkomen met een lekker drankje toch? Een aperitief is een drankje (meestal met alcohol) wat wordt genuttigd voor het eten. Vandaag kwam de temperatuur weer ruim boven de 30 graden uit en heb ik even geen zin in alcohol op een lege maag. Daarom heb ik vandaag een alcoholvrij aperitief bedacht. Ingrediënten (voor 4 personen): 800 gram watermeloen 150 gram aardbeien 2 citroenen 250 milliliter bruisend bronwater Bereiding aperitief van watermeloen: Doe de watermeloen en aardbeien in een blender.

Aardbeiensorbet

By |juni 6th, 2013|Categories: Dessert, Dranken, Fruit, Vegan, Vegetarisch|Tags: |

Heerlijk als dessert op een mooie zonnige dag of gewoon zomaar als tussendoortje. Ingrediënten (voor 2 personen): 500 gram aardbeien 100 ml kokoswater (zonder toegevoegde suikers) 100 ml ijskoud (bruisend) bronwater Bereiding aardbeiensorbet: Was de aardbeien en snijd ze in de helft door midden. Verdeel ze over één of meerdere borden en leg ze 2 uur in de vriezer. Doe de aardbeien samen met kokoswater en het bronwater in een blender en blend goed tot een mooie egale sorbet. Schenk in een cocktailglas en garneer met een aardbei.

Verse muntthee

By |mei 26th, 2013|Categories: Dranken, Vegan, Vegetarisch|Tags: |

Munt is een heel makkelijk plantje dat het goed doet in je eigen tuin (of in een potje op het balkon). Het groeit vrij snel zodat je lekker vaak thee kunt zetten. Het is gebruikelijk om honing in muntthee te doen. Ik ben er geen voorstander van om dranken of gerechten zoeter te maken. Het wordt een gewoonte en je wilt steeds vaker en meer zoetigheid. Honing mag dan een natuurlijk zoetmiddel zijn, het blijft suiker. En dit heeft weer de nodige gevolgen voor onder andere de bloedsuikerspiegel (lees mijn paleo ABC maar eens over de bloedsuikerspiegel). Daarom heb ik alle

Komkommer-limoen water

By |mei 12th, 2013|Categories: Dranken, Vegan, Vegetarisch|Tags: |

Ben je gewoon water zat? Probeer dit dan eens: een lekker verfrissend drankje en de kan staat ook nog eens leuk op tafel tijdens een etentje. Ingrediënten (voor 2 personen): 1/2 komkommer 1 limoen (bron)water Bereiding komkommer-limoen water: Schil de komkommer met een dunschiller. Bind de komkommerschillen vast met een stukje keukentouw en doe deze in een kan. Boen de limoen goed schoon en snijd deze in vier stukken. Knijp het sap uit de limoenpartjes en voeg de uitgeknepen partjes toe. Vul de kan met water. Laat de kan een paar uur staan in de koelkast.

Reacties uitgeschakeld voor Komkommer-limoen water
Go to Top