Clafoutis
Clafoutis is een Frans nagerecht en wordt gemaakt met kersen. Ik geef er de voorkeur aan om kersen uit de diepvries te gebruiken. Verse kersen gebruiken kan natuurlijk ook, maar die zijn niet het hele jaar door te verkrijgen. Ingrediënten (voor 8 tot 10 stukken): 4 eieren 2 groene bananen (die bevatten minder suiker) 20 gram kokosmeel merg van een half vanillestokje (of een halve theelepel natuurlijk vanille aroma) 1 pak diepvries kersen (250 gram) Bereiding clafoutis: Verwarm de oven voor op 200 graden. Breek de banaan in stukjes en doe in een mengkom. Voeg de eieren, kokosmeel
Prosciutto met meloen
Ik ben gek op lekker borrelen: in het weekend een lekker wijntje met een hapje erbij. Lekkere borrelhapjes kan je ook maken zonder toastjes. Dit borrelhapje is eenvoudig te maken, ziet er luxe uit én is erg lekker. Ingrediënten: 1 rijpe meloen naar keuze (bijvoorbeeld Galia) 1 pakje Prosciutto (Italiaanse ham) takjes peterselie Bereidingswijze: 1. Scheur de Prosciutto in reepjes en verdeel deze over de amuselepels. 2. Schep met een meloenbolletjeslepel* bolletjes uit de meloen en leg deze op de Prosciutto. 3. Garneer met een takje peterselie. *Een meloenbolletjeslepel koop je bij bijvoorbeeld de Blokker of Xenos en ziet er zo
Tropische smoothie
Ik ben gek op verse ananas, maar het is altijd zo een werk om hem schoon te maken. Ik wist wel dat je in de winkel speciale ananassnijders had, maar ik heb er nooit één gekocht. Tot nu dan. Wat werkt dat goed! Binnen een handomdraai heb je een schoongemaakte ananas. Ze zijn gewoon te koop bij de standaard huishoudwinkel en helemaal niet duur. Ingrediënten (voor 1 persoon): 150 gram verse ananas 100 ml kokosmelk 150 ml kokoswater (ongezoet) 1 avocado Bereiding tropische smoothie: Maak de ananas schoon. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit