Marshmallow puddinkjes
Een paar dagen geleden was ik weer eens op zoek naar een gerecht om gelatine in te verwerken. Zo is dit gekke recept ontstaan: het zijn geen echte puddinkjes en het zijn geen echte marshmallows. Vandaar maar deze gecombineerde naam, marshmallows puddinkjes. 🙂
Als je nog eens wilt nalezen waarom ik graag gelatine gebruik en waarom het zo gezond is, ga dan naar dit recept: Cappuccino puddinkjes.
Je kunt overigens eindeloos variëren met dit recept. Voeg eens gepureerd (diepvries) fruit toe, cacaopoeder, kokosrasp, vervang wat water door kokosmelk, voeg gehakte nootjes toe of knalblauw spirulinapoeder.
Ingrediënten (voor 2 personen):
500 ml water
50 g gelatine
120 g erythritol
½ tl vanille extract
Bereiding Marshmallow puddinkjes:
- Doe het water in een steelpan.
- Voeg gelatine toe en laat dit 10 minuten weken.
- Maal erythritol in een elektrische koffiemolen fijn tot het poeder is.
- Roer erythritol en vanille door het water.
- Verwarm het geheel en breng aan de kook. Blijf steeds goed roeren. Houd het een paar minuten al roerend net onder het kookpunt.
- Doe het mengsel in een ruime kom. Gebruik het liefste een metalen kom, omdat die warmte en koude geleidt. Zet de kom in een bak met ijswater en mix 8 tot 10 minuten. Je merkt vanzelf wanneer je klaar bent met mixen, omdat het op een gegeven moment een luchtige marshmallow-achtige structuur krijgt.
- Giet het mengsel in een vorm (bijvoorbeeld een ovenschaal) en laat het in de koelkast volledig afkoelen.
- Snijd het in blokjes en serveer als toetje of bij de koffie.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.