Citroen custard taart
Deze taart heb ik voor Pasen bedacht, maar ik denk dat ik hem wel vaker ga maken als Pasen voorbij is. Kijk ook eens bij mijn andere paasrecepten: wat dacht je van paashaasvoetjes bij de brunch, aspergesoep als voorafje, luxe zalm bombe als hoofdgerecht en paaspudding als dessert? Of je gaat met de kids zelf paaseieren kleuren op een natuurlijke manier.
Ingrediënten:
Bodem
2 eieren (op kamertemperatuur)
70 g erythritol
mespunt fijn zeezout
50 g kokosolie
100 g kokosmeel
Voor de vulling
6 eieren
250 ml citroensap
1 tl vanille (of merg van een vanillestokje)
optioneel: 6 druppels dōTERRA Lemon
100 g erythritol
2 tl xanthaangum
Bereiding Citroen custard taart:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix voor de bodem de eieren met erythritol en zout.
- Smelt de kokosolie (laat niet te heet worden) en roer langzaam door het eimengsel.
- Zeef het kokosmeel en roer door het eimengsel.
- Verdeel het deeg over de bodem van een taartvorm van maximaal 22 cm doorsnede.
- Bak de bodem 10 minuten.
- Terwijl de bodem in de oven staat, maak je de vulling. Mix hiervoor de eieren met citroensap, vanille en dōTERRA Lemon.
- Als je een elektrische koffiemolen hebt, maal je de erythritol eerst tot poeder voordat je het toevoegt aan het eimengsel.
- Tot slot voeg je xanthaangum al roerend toe. Omdat xanthaangum nog weleens wil klonteren, mix ik het in de blender door het eimengsel. Hierdoor wordt het eimengsel ook nog eens extra luchtig.
- Als de bodem klaar is verlaag je de temperatuur van de oven naar 175 graden.
- Giet het eimengsel op de bodem en bak de taart in 30 minuten gaar.
- Laat 2 uur afkoelen voordat je de taart aansnijdt.
Dit recept is:
- geheel “Paleo proof”;
- te gebruiken voor mensen met diabetes;
- vegetarisch;
- vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.