Pompoen bites
Leuk voor de herfst en helemaal voor Halloween: deze lekkere pompoen bites!
Ze zijn super makkelijk te maken en hoeven niet in de oven gebakken te worden. Je kunt ze gelijk eten.
Het smaakt licht zoetig door de worteltjes en de banaan en doet mij denken aan de tijd dat ik vroeger met mijn moeder in de keuken stond en stiekem het beslag uit de mengkom snoepte. Maar deze kun je zonder schuldgevoel rauw eten, want er zitten geen rauwe eieren in of bloem dat eerst gebakken moet worden. Leuk om met kinderen te maken in de komende herfstvakantie.
Ingrediënten:
500 g wortelen
150 g walnoten en/of pecannoten
2 el walnootolie
100 g banaan
120 g amandelmeel
3 el kokosmeel
1 klein stukje pure chocolade (80-90%)
De topjes van een paar muntblaadjes
Bereiding pompoen bites:
- Kook de wortels gaar (ongeveer 15 minuten) en laat ze afkoelen.
- Doe de wortels in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Doe de walnoten, pecannoten, of een combinatie van beide in een keukenmachine en maal ze fijn.
- Doe er de wortels, walnootolie, banaan, amandelmeel en kokosmeel bij en mix tot een deegbal.
- Haal er wat deeg uit en kijk of het voldoende stevig en droog genoeg is om er balletjes van te vormen met je handen. Zo niet, voeg dan nog wat kokosmeel toe (steeds één theelepel).
- Verdeel het deeg in porties van 30 gram en zet ze een uur in de koelkast.
- Draai balletjes van het deeg en druk ieder balletje een beetje plat met je vlakke hand. Duw met je vinger een klein kuiltje in de bovenkant.
- Trek met een satéprikker vijf strepen in de zijkant van de balletjes en strijk het glad met je vinger.
- Steek een stukje chocolade in de bovenkant van iedere pompoen, samen met een klein muntblaadje.