Avocado gevuld met tonijn
Deze gevulde avocado is leuk om te maken als je familie of vrienden voor de lunch krijgt. Je kunt één avocado per persoon serveren in een bedje van sla en je hebt een super feestelijke maaltijd! Je zou hem ook als voorafje kunnen maken, maar hij vult wel enorm.
Ingrediënten:
1 avocado
15 gram ongebrande amandelen
1 el gedroogde peterselie
1 blikje tonijn op water
1 el olijfolie
zout en peper
Bereiding gevulde avocado:
- Snijd de avocado in de lengte door en verwijder de pit.
- Pel voorzichtig de schil eraf.
- Hol met een theelepel de avocado iets meer uit, zodat er meer tonijnvulling in kan.
- Hak in een keukenmachine de amandelen fijn en roer er de peterselie en een mespunt fijn zeezout door.
- Laat de tonijn goed uitlekken.
- Doe de tonijn met olie, 1/2 theelepel fijn zeezout en peper naar smaak in een keukenmachine en mix.
- Vul de holtes in de avocado met de tonijn en druk de helften tegen elkaar.
- Rol de avocado door het amandelmengsel.