Bloemkoolpuree met sinaasappel en walnootolie
Misschien is het je al opgevallen dat ik gek ben op bloemkool. Ik maakte eerder onder andere de recepten: bloemkoolnuggets, bloemkooldip met geroosterde knoflook, bloemkoolpuree met tijmpaddenstoelen, bloemkool speciaal en natuurlijk de inmiddels ingeburgerde bloemkoolrijst. Maar dit recept bloemkoolpuree met sinaasappel en walnootolie geeft je echt het ultieme lentegevoel met die frisse sinaasappelsmaak. Inspiratie nodig voor een volledige maaltijd? Maak er een groene salade bij of wat gewokte spinazie. Voor de nodige proteïne kun je bijvoorbeeld een kippenbout roosteren in de Airfryer of een gestoomd witvisje maken. Laat je hieronder een berichtje achter als jij het recept hebt gemaakt? Ik ben benieuwd wat je er van vindt en wat jij erbij hebt gegeten.
Ingrediënten (voor 4 personen):
1 bloemkool
2 sinaasappels
4 el walnootolie
1,5 tl fijn zeezout
versgemalen peper naar smaak
een paar walnoten
Bereiding Bloemkoolpuree:
- Kook of stoom de bloemkool gaar.
- Boen de sinaasappels goed schoon.
- Rasp de schil van de sinaasappels. Deze rasp is hiervoor ideaal: Joseph Joseph
- Snijd het vruchtvlees uit de sinaasappel.
- Doe de bloemkool met de rasp en het vruchtvlees van de sinaasappel, walnootolie, zout en peper in een keukenmachine en mix tot een gladde puree. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken.
- Schep in een grote schaal, strooi er een paar walnoten over en zet op tafel.
- Eetsmakelijk!
Dit recept is:
- geheel “Paleo proof”;
- geschikt voor mensen die willen afvallen;
- te gebruiken voor mensen met diabetes;
- vegetarisch;
- ook voor veganisten bestemd;
- vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.