Aspergesoep met gepocheerd ei
Het is bijna Pasen! Heb je mijn leuke paaskuikens gezien op de foto? Veel meer paasversiering dan dat heb ik ook niet in huis, maar ik vind het wel leuk om nog een grote schaal vol met zelf gekleurde paaseieren op tafel te zetten. Kijk hier maar eens hoe je op een natuurlijke manier eieren kunt kleuren.
Voor deze paasdagen heb ik een feestelijke aspergesoep met een gepocheerd ei gemaakt. Super makkelijk te maken en als je eters krijgt, kun je de soep eerder bereiden en vlak voor het eten opwarmen.
Ingrediënten (voor 2 tot 4 personen*):
1 kippenpoot
1 liter water
500 g witte asperges
3 el extra vierge olijfolie
1 tl fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
1 of 2 eieren per persoon
1 el azijn
bosje verse bieslook
Bereiding aspergesoep:
- Doe de kippenpoot in een ruime soeppan samen met een liter water.
- Breng het water aan de kook en laat 1 uur op laag vuur zachtjes koken met het deksel op de pan. Controleer af en toe of er niet te veel water verdampt.
- Haal de kippenpoot uit de bouillon en giet deze eventueel nog door een zeef.
- Was de asperges en snijd ze in stukken.
- Doe de asperges in de bouillon en kook in 10-12 minuten gaar.
- Voeg olijfolie, zout en peper naar smaak toe.
- Pureer de aspergesoep mooi glad met een staafmixer of doe hem in de high speed blender. Door hem in een high speed blender te doen, wordt hij extra glad, zacht en romig.
- Om de eieren te pocheren vul je een ruime pan met water, voeg je azijn toe en breng je het aan de kook. Als het water kookt, zet je het vuur laag. Breek het ei in een kopje en laat deze vanuit het kopje zachtjes in het water vallen. kook 3 minuten.
- Giet de aspergesoep in een laag kommetje. Een hoog kommetje kan ook, maar dan zakt je ei naar de bodem en zie je hem niet meer.
- Leg het gepocheerd ei in het midden van de aspergesoep en bestrooi met verse bieslook.
*Als je de aspergesoep als maaltijdsoep eet is dit recept voldoende voor 2 personen, als je het voorafje maakt, is dit recept voldoende voor vier personen.