Luchtige appeltaart
Dit is echt de meest simpele appeltaart die je je maar kunt bedenken. Hij is snel klaar te maken en kan niet mislukken. Mooie bijkomstigheid is dat hij ook nog eens gezond is en voor bijna iedereen geschikt die intoleranties heeft. Doordat hij geen granen bevat is hij glutenvrij en ik heb ook geen zuivelproducten gebruikt, zodat hij ook lactosevrij is. De banaan en de appels maken hem zoet genoeg, dus ook honing of andere zoetmiddelen zijn niet nodig.
Het enige probleem dat ik ondervond: hij is te lekker en ik at in één keer twee grote stukken achter elkaar op 🙂
Ingrediënten luchtige appeltaart:
150 gram ongebrande amandelen
1/4 tl fijn zeezout
1 tl baking soda
2 tl kaneel
3 el poeder van Psylliumvezels
500 g appels
1 rijpe banaan
6 eieren
150 ml olijfolie
1 el appelazijn
een paar eetlepels amandelschaafsel
Bereiding luchtige appeltaart:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze goed fijn.
- Voeg zout, baking soda, kaneel en psylliumvezels toe en mix kort.
- Was de appels en snijd ze in grove stukken (niet schillen).
- Doe de appels, banaan, eieren, olijfolie en appelazijn in de keukenmachine bij de rest van de ingrediënten en mix tot een egaal beslag.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Doe het beslag in de springvorm en strooi de geschaafde amandelen erover.
- Bak de taart 40 tot 45 minuten. Als je met een houten prikker in de taart steekt en deze er schoon uitkomt is hij gaar.
- Lekker bij de luchtige appeltaart is een flinke klodder kokosroom. Bewaar hiervoor een blik of pak volvette kokosmelk een nacht in de koelkast. Als je het vloeibare gedeelte wegschenkt (niet weggooien!) dan blijft er een dikke room over die je bij de taart kunt serveren.
Dit recept is:
– graanvrij;
– zuivelvrij
– glutenvrij;
– lactosevrij;
– suikervrij;
– geschikt voor de Paleo-Lifestyle;
– vrij van E-nummers.