paleo-lifestyle
paleo-lifestyle

Kip

Kipcurry met courgettenoodles

By |april 12th, 2014|Categories: Avondeten, Kip|Tags: |

Sommige producten zijn niet of moeilijk te vervangen voor "paleo-proof" producten. Gelukkig is er voor noodles of bami een gezonde vervanging, namelijk courgette noodles. Er is een heel handig keukenhulpje waarmee je de perfecte noodles maakt uit groenten; namelijk de spirelli van Gefu. In mijn keuken is deze inmiddels onmisbaar geworden en ik kan hem iedereen aanraden. Spaghetti slierten zijn er ook perfect mee te maken. De Spirelli heeft namelijk twee kanten. Ik gebruik de kant waar de messen wat breder uiteenstaan voor de noodles en de andere kant voor spaghetti. Ik heb dit gerecht al op meerdere vrienden "getest" en niemand miste de

Kruidige kipburgertjes voor de lunch

By |december 21st, 2013|Categories: Kip, Lunch|Tags: , |

Voor veel mensen is een gezonde lunch lastig. Het bekende trommeltje met boterhammen is makkelijk mee te nemen voor onderweg, dus een vervanging hiervoor is lastig. Deze kipburgertjes zijn ideaal als lunch voor als je vaak onderweg bent of geen gebruik kan maken van een keuken om een lunch te bereiden. Als je geen vieze vingers wilt tijdens het eten, verpak de burgertjes dan in een blaadje sla. Maak je lunch compleet met wat rauwkost zoals plakjes komkommer en (cherry)tomaatjes en een stuk fruit. De burgertjes zijn zowel warm en koud erg lekker. Dit recept is voor een redelijk grote hoeveelheid

Kip Madras

By |oktober 5th, 2013|Categories: Avondeten, Groenten, Kip, Vlees|Tags: , |

Veel mensen vragen zich af waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor nieuwe recepten. Dus vooruit dan maar, voor degenen die het interessant vinden; hier komt het hele verhaal. Deze week liep ik in de supermarkt en ik had eens een keer geen haast (wat positief is want stress is erg slecht voor de mens). Gevolg was dat ik besloot af te wijken van mijn standaard looproute. En waar kwam ik terecht? Bij de kant en klaar maaltijdpakketten. Ik heb staan staren naar een gigantisch schap vol met zakjes, pakjes, poedertjes, aanmaakzakjes en diverse pakketten die beweren dat je snel

Gevulde kalkoen met puree

By |september 1st, 2013|Categories: Avondeten, Gevogelte, Groenten, Kip|Tags: |

Probeer eens een avondmaaltijd te maken zonder pasta, rijst of aardappels. Dit gerecht is ruim voldoende om de rest van de avond geen trek meer te hebben. Het ziet er misschien wat indrukwekkend uit, maar het is vrij makkelijk te maken. Al bewaar ik dit recept wel vaak voor het weekend als ik iets meer tijd heb om te koken, het neemt namelijk wel wat langer in beslag dan de standaard doordeweekse avondhap. De wortelpuree is erg simpel en maak ik ook wel eens doordeweeks bij een stukje gestoomde of gebakken vis. Dit recept is bij mij thuis trouwens redelijk populair

Reacties uitgeschakeld voor Gevulde kalkoen met puree

Komkommer-meloensoep

By |juni 11th, 2013|Categories: Gevogelte, Kip, Soep|Tags: |

Weet je wat grappig is? Ik eet bijna alleen soep in de herfst en winter. Misschien een keer in het koude voorjaar maar daarna echt de hele zomer niet meer. Behalve deze soep. Die eet ik weer alleen in de zomer. Het liefst lauwwarm of soms zelfs koud als een gazpacho. Hij is namelijk lekker licht en vult toch goed. En zeker als je hem koud eet is hij lekker verfrissend.   Ingrediënten (voor 2 personen): 1 eetlepel kokosolie 1 ui 3 teentjes knoflook 2 komkommers 1/2 galiameloen 1 eetlepel citroensap 1 theelepel oregano 1,5 theelepel fijn zeezout vers

Reacties uitgeschakeld voor Komkommer-meloensoep

In appelazijn gesmoorde kipdrumsticks

By |mei 7th, 2013|Categories: Avondeten, Gevogelte, Kip, Lunch|Tags: , |

Ik ben gek op kip. Ik kook regelmatig met kipfilet, maar kippenpootjes, drumsticks of vleugels vind ik altijd het lekkerste omdat ze meer smaak hebben. Dit recept is erg makkelijk te bereiden en geeft de drumsticks nog meer smaak. Soms maak ik er meer en neem ik de volgende dag één of twee kipdrumsticks mee als lunch, want ook koud zijn ze erg lekker. Ingrediënten (voor 2 personen): 4 kip drumsticks 2 rode uien 100 ml biologische appelazijn 1 eetlepel kokosolie 1 theelepel fijn zeezout vers gemalen zwarte peper Bereiding: 1. Snijd de uien in halve ringen. 2. Snijd de knoflook

Oosters kipgehakt op Chinese kool

By |mei 7th, 2013|Categories: Avondeten, Gevogelte, Kip|Tags: , |

Je kan kipgehakt kant en klaar in de winkel kopen, maar helaas zijn hier altijd veel dubieuze ingrediënten aan toegevoegd zoals diverse soorten suiker en conserveringsmiddelen. Zelf maken is zo gebeurd, lees hieronder hoe. Je kan normale kipfilet gebruiken, maar vaak kies ik voor kippendijfilets. Deze filets zijn malser en lekkerder van smaak. Ingrediënten (voor 2 personen): 250 gram kipfilet 1 grote ui 3 teentjes knoflook 2 eetlepels sesamolie 1 theelepel kurkuma (koenjit) 1 theelepel ketoembar (koriander) 1 theelepel sereh (citroengras) vers gemalen zwarte peper 1 rode paprika 1 Chinese kool Bereiding: 1. Snijd de kip in blokjes en doe in een keukenmachine. 2. Snijd

Go to Top