Snelle groene viscurry
De laatste tijd heb ik regelmatig gekookt met de kruidenmixen van Euroma ‘by Jonnie Boer’. Dit zijn heerlijke kruidenmengsels, zonder rare toevoegingen. Gewoon puur kruiden!
Ik ben gek op kruiden en gebruik ze door bijna alles dat ik maak. Ik heb voor de grap net even al mijn kruidenpotjes geteld en ben nu zelf verbaasd… Ik heb er precies 50! En ja, ze staan op alfabetische volgorde 🙂Maar zelfs met zo’n uitgebreid kruidenassortiment heb ik niet altijd zin om een hele mix samen te stellen. Voor deze viscurry heb ik de kruidenmix “Thai Green Curry” van Euroma ‘by Jonnie Boer’ gebruikt. Bij mij in de buurt is deze mix (en nog vele andere) te koop bij de Albert Heijn en de Jumbo.
Ingrediënten groene viscurry (voor 2 personen):
2 el milde olijfolie
3 tl Thai green curry van Euroma ‘by Jonnie Boer’
1 tl fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
1 flinke ui
1 broccoli
1 groene paprika
250 ml kokosmelk
100 ml water
250 – 300 g witvis (bijv. kabeljauw of koolvis)
1 courgette
Bereiding groene viscurry:
- Doe in een ruime pan de olijfolie met curry kruiden, zout en peper.
- Snipper de ui fijn en doe in de pan.
- Snijd roosjes van de broccoli en hou nog even apart.
- Snijd de stam van de broccoli in stukjes en doe in de pan (het dikkere gedeelte van de stam kun je eerst even schillen).
- Bak 4 minuten.
- Snijd de paprika in blokjes en bak even mee.
- Voeg kokosmelk, water en de broccoliroosjes toe. Doe een deksel op de pan en laat 6 minuten sudderen.
- Snijd de vis in stukjes en roer door de curry. Verwarm de vis 2 minuten in de curry en zet de kookplaat uit.
- Draai de courgette door een spiraalsnijder en roer door de curry.
- Schep de curry in 2 diepe borden en serveer direct.