Currykruiden
Zelf kruiden maken voor een lekkere curry is heel makkelijk. Geen e-nummers, geen suiker en geen andere gekke ingrediënten waarvan je de naam niet kunt uitspreken.
Als je de curry bewaart in een potje en overgiet met een laagje olijfolie, blijft deze lang goed in de koelkast. Zo kan je een eetlepel toevoegen aan je eigen roerbakgerecht. Heb je geen inspiratie? Maak met de currykruiden dan deze kip madras.
Ingrediënten (voor 1 pot curry):
4 eetlepels korianderpoeder
2 eetlepels komijnpoeder
2 theelepels kurkuma
2 theelepels mosterdzaad (poeder)
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper (gemalen)
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels geraspte verse gember
3 eetlepels olijfolie
2 el citroensap
Bereiding curry:
- Meng in een stenen of aardewerken kom alle droge kruiden. Ik gebruik geen plastic kom omdat de kurkuma plastic kan laten verkleuren.
- Schil en rasp de gember en voeg deze samen met het citroensap en de olie bij de kruiden en roer goed door. Als het mengsel te droog is kan je wat extra olie toevoegen.
- Doe de curry in een glazen pot en druk goed aan. Bewaar tot gebruik in de koelkast.