Frambozendressing
Eet jij ook zo graag een lekkere salade? Ik eet vaak sla, want het is voor mij de ideale lunch en ook nog eens heerlijk als bijgerechtje bij het avondeten. Naast de sla (denk aan rucola, veldsla, botersla of bindsla) kun je er echt van alles doorheen doen. Denk aan kiemgroenten, geroosterde venkel, blokjes gestoomde zoete aardappel, avocado, een gekookt eitje, gerookte zalm, geroosterde pijnboompitten en ga zo maar door. Overigens maak je een lekkere salade pas echt compleet met een goede dressing of saus. Ik maakte altijd een standaard dressing van mayonaise, mosterd, azijn en wat gedroogde kruiden (soms Italiaanse kruiden, soms dille). Op zich een best lekkere dressing, maar ik wilde eens wat anders. Daarom bedacht ik vandaag deze frambozendressing. Hij is snel klaar, makkelijk te maken en heerlijk fris over iedere salade. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Je kunt trouwens ook frambozen uit de diepvries gebruiken. Laat ze dan wel eerst even ontdooien.
Ingrediënten (voor meerdere salades):
½ kop paleo mayonaise
2 el appelazijn
2 el kokosmelk
8 frambozen
vers gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
Bereiding frambozendressing:
Dit recept is:
– suikervrij;
– glutenvrij;
– lactosevrij
– koolhydraatarm;
– vrij van graan- en zuivelproducten;
– geschikt voor de Paleo-Lifestyle;
– geschikt als je wilt afvallen;
– vrij van E-nummers.