Omelet speciaal
Een paar weken geleden schreef ik over de Baltidish van Le Creuset. Kijk hier nog maar eens welke fantastisch lekkere curry ik in deze pan maakte.
Maar ik mocht nog een pan van Le Creuset testen 🙂 , namelijk een Skillet in de mooie kleur Caribbean Blue.Ik heb hem pas een paar maanden in huis en heb er al zoveel mee gedaan. Alle bakklusjes, zoals eieren bakken, een stukje zalm en kleine paleo pannenkoekjes gaan geweldig in deze pan. Even pijnboompitten roosteren is ook zo gebeurd, omdat deze pan de warmte heel gelijkmatig verdeelt. Roereitje? Daarvoor is hij perfect, omdat de pan lang warmte vast houdt, kun je het gas uitzetten en gaart het roerei heel langzaam verder. Gevolg: het perfecte roerei. Laatst heb ik kort kippendijen aangebraden in de skillet en toen de skillet met kip en al in de oven gezet om verder te garen. Uit de oven ging hij zo op tafel, want het is mooi om in deze pan iets te serveren.
Door zijn slimme ontwerp is de skillet heel handig in gebruik. Hij heeft een steel aan de ene kant en een handvat aan de andere kant, waardoor je hem goed kunt beetpakken om bijvoorbeeld saus of jus uit te gieten, wat weer perfect gaat zonder knoeien omdat er aan beide kanten een schenktuitje zit. Door de hoge randen kun je makkelijk roeren, zonder dat er iets over de rand van de pan valt. Kortom, deze pan kan echt alles.
En ik mag dan op gas koken, hij is geschikt voor alle warmtebronnen. Daarnaast zou hij zelfs in de vaatwasser kunnen, maar ik geef er de voorkeur aan om hem op de hand af te wassen. De skillet gaat namelijk heel makkelijk schoon onder heet water met een afwasborstel. Mocht hij echt heel vies zijn dan kun je hem in een sopje schoonmaken of even laten inweken. En tot slot geeft Le Creuset levenslange garantie!Waarschijnlijk ga ik later nog het recept van de kip in de oven delen waarover ik hiervoor vertelde, maar ik begin met het recept voor een omelet speciaal. Deze omelet speciaal is namelijk mijn favoriet de laatste weken. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.
Ingrediënten (voor één persoon):
Voor de saus
2 el paleo mayonaise
2 el kokosmelk
1/2 tl kerriepoeder
peper en zout naar smaak
Voor de omelet
200 g champignons
3 eieren
Extra
milde olijfolie
1/2 avocado
bosje peterselie
Bereiding omelet speciaal:
- Maak de saus door mayonaise, kokosmelk, kerrie en peper en zout naar smaak te mengen.
- Snijd de champignons in flinterdunne plakjes.
- Verwarm de pan en bak de champignons met een 1/2 eetlepel olijfolie gaar.
- Houd de champignons warm in aluminiumfolie.
- Kluts de eieren luchtig met peper en zout naar smaak.
- Doe een 1/2 eetlepel olijfolie in de pan en giet het eimengsel erin.
- Zet de pit zo zacht mogelijk aan zodat de omelet heel langzaam gaar wordt. Hier mag je best de tijd voor nemen. Zodra het ei bijna gestold is, leg je een bord op de pan, draai je de hele pan met bord en al om en laat je de omelet weer in de pan glijden.
- Bak de omelet kort aan de andere kant.
- Leg de champignons aan één kant op de omelet en vouw de omelet dubbel.
- Druip wat saus over de omelet.
- Snijd de avocado in plakjes en leg op de omelet.
- Strooi er tot slot wat gesnipperde peterselie over.