Pumpkin Pie Spice (pompoenkruiden)
In Nederland zijn speculaaskruiden erg populair. Als het winter wordt, komen hier de pepernoten, speculaaspoppen, gevuld speculaas en diverse andere lekkernijen met speculaaskruiden weer in de schappen. Al wordt het ieder jaar vroeger, want met mijn verjaardag (die half september valt), zijn de pepernoten al weer te koop.
In Amerika hebben ze iets wat lijkt op onze speculaaskruiden, namelijk: pumpkin pie spice. Recepten met “pumpkin pie spice” zijn daar erg populair; zodra het eerste blad van de bomen valt en daarmee de herfst inluidt, wordt je op internet overladen met recepten die zijn gemaakt met pompoen en deze kruiden. Als je deze kruidenmix ruikt dan proef je gewoon de herfst. Dus tijd om deze kruiden ook in Nederland te introduceren!
Pumpkin spice mix mag je natuurlijk ook met andere dingen combineren dan alleen met pompoen. Voeg ze eens toe aan een smoothie, muffins, of andere recepten waarin je normaal speculaaskruiden zou gebruiken.
Ingrediënten:
3 eetlepels kaneel
2 theelepels gember
2 theelepels nootmuskaat
1,5 theelepel piment (allspices)
1,5 theelepel kruidnagel
Bereiding pumpkin pie spice:
Voeg alles bij elkaar, roer goed en bewaar in een afsluitbaar (glazen) potje.