Aspic is weer helemaal hip and happening en heeft het stof van zijn oubollige imago afgeschud! Aspic bestaat al een tijdje en ik ben benieuwd naar de oorsprong, maar kan op internet daarover niet echt veel vinden. Ik heb wel ergens gelezen dat in de tijd dat er nog geen vriezers waren er restjes vis en vlees in aspic werden verwerkt om die zo langer goed te houden.
Omdat ik steeds meer heerlijke aspic recepten voorbij zie komen en ik nog een bus rundergelatine van grasgevoerde runderen in huis heb, besloot ik de keuken in te duiken. En deze heerlijke aspic van spinazie a la crème is eruit gekomen. Je kunt de aspic als voorafje serveren met Hollandse garnalen of gerookte zalm voor een super chique 3-gangen diner. Je kunt het ook in één grote vorm maken en je gasten bij het hoofdgerecht er zelf een stuk van laten snijden.
Rundergelatine is trouwens erg goed voor je gezondheid! Hierover schreef ik al eerder toen ik er een ander lekker recept mee maakte dat je hier kunt lezen.
Ingrediënten (voor 4 personen):
25 g gelatine
400 ml water
400 g spinazie
200 ml kokosmelk
½ tl fijn zeezout
vers gemalen peper naar smaak
Bereiding Aspic van spinazie a la crème:
- Week de gelatine in het water.
- Laat de spinazie slinken in een pan.
- Doe de spinazie in een vergiet en druk al het vocht eruit.
- Doe de spinazie, water met gelatine, kokosmelk, zout en peper in een blender of keukenmachine en mix.
- Verwarm het mengsel in een pan tot net onder de kook. Probeer het ongeveer twee minuten net onder de kook te houden. Roer regelmatig.
- Verdeel het mengsel over puddingvormpjes en laat het minimaal twee uur in de koelkast afkoelen. Het liefst maak ik het de avond van tevoren, zodat het een hele nacht kan opstijven.
- Serveer en garneer met wat je maar lekker vindt.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook: glutenvrij, en lactosevrij.