paleo-lifestyle
paleo-lifestyle

Barbecue

Paleo tzatziki

By |juni 19th, 2022|Categories: Avondeten, Barbecue, Saus, Vegan, Vegetarisch, Wereldgerechten|Tags: , , |

Vandaag was ik een beetje verbaasd toen ik tot de ontdekking kwam dat ik nog geen enkel Grieks recept op mijn website heb staan. Ik heb alle wereldgerechten doorgenomen, maar niets gevonden. En dat terwijl ik zo gek ben op Griekenland, de altijd vriendelijke mensen daar en het Griekse eten. Daar moet dus verandering in komen. Als eerste maak ik de zeer bekende tzatziki in een paleo variant. Ik denk dat moussaka of souvlaki het volgende gerecht wordt. Heb jij een favoriet Grieks recept waarvan je een paleo variant zou willen hebben? Laat het mij in de reacties onder het

Zelf tamme kastanjes poffen

By |december 6th, 2021|Categories: Barbecue, Borrelhapjes, Feestdagen, Snack, Vegan, Vegetarisch|Tags: , |

Kastanjes zijn in Nederland niet zo populair. Afgelopen weekend ben ik naar Zwitserland geweest om daar een vriend te bezoeken die ik al 22 jaar ken. In Zwitserland staat (in grote steden) op iedere hoek van de straat een klein schattig kraampje dat vers gepofte kastanjes verkoopt. Als je kastanjes koopt krijg je ze in een bruin papieren zakje mee. Je pelt de bruine harde schil eraf en eet de nog warme kastanje op. Ik vind het heerlijk!! Na thuiskomst uit Zwitserland vond ik in de Lidl zakjes tamme kastanjes van 500 g. Ik heb er twee meegenomen om thuis

Reacties uitgeschakeld voor Zelf tamme kastanjes poffen

Rozemarijnbrood

By |november 7th, 2021|Categories: Avondeten, Barbecue, Brood en crackers, Lunch, Ontbijt|Tags: |

Wil je een echt gezond brood? Probeer dan mijn rozemarijnbrood van cassavemeel met psylliumvezels om je darmbacteriën extra blij te maken. De kruiden zorgen er bijna voor dat je denkt in Italië te zijn. Je kunt het brood eten voor de lunch, bij de soep, of serveren bij een gezellige borrel met vrienden als breekbrood. Laat je mij weten hoe jij het hebt gegeten? Ingrediënten Rozemarijnbrood: (droog) 3 takjes verse rozemarijn 200 g cassavemeel 30 g fijne psylliumvezels 3 tl baking soda 1/2 tl fijn zeezout 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden versgemalen zwarte peper naar smaak (nat) 3 eieren

Reacties uitgeschakeld voor Rozemarijnbrood

Barbecuesaus

By |januari 5th, 2020|Categories: Barbecue, Saus, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , , |

Ik at vroeger nooit barbecuesaus, geen zelfgemaakte barbecuesaus en geen barbecuesaus uit een flesje. Maar laatst zag ik een recept waarbij ze mooie dikke en sappige kipfilets steeds insmeerden met barbecuesaus, terwijl deze op een grillplaat lagen te garen. Het water loopt nu al weer in mijn mond. Dat kipgerecht wordt waarschijnlijk dan ook het volgende recept op mijn website, maar nu eerst de saus! Ingrediënten: 6 gedroogde vijgen 10 g gedroogde paddenstoelen 2 el chiazaad 200 ml balsamico azijn 250 g gezeefde tomatenpuree 150 ml water 2 el cocos amino 2 el mosterd 1 tl uienpoeder 1 tl

Reacties uitgeschakeld voor Barbecuesaus

Caesar salade met kip

By |juni 1st, 2019|Categories: Avondeten, Barbecue, Gevogelte, Groenten, Kip, Lunch, Salade|Tags: , , , , , |

Volgens Wikipedia is de wereldberoemde Caesar salade genoemd naar Caesar Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San Diego woonde en in Mexico werkte. De salade zou niet bedacht zijn, maar ontstaan uit nood op een druk moment: meer ingrediënten waren niet meer voorradig. De salade werd naar deze kok vernoemd. Er zijn veel soorten van de Caesar salade in omloop, maar ik ben met mijn eigen graanvrije en zuivelvrije versie voor een variant met kip gegaan (omdat ik daar zo gek op ben). In restaurants zie ik dat de salade ook heel vaak

Reacties uitgeschakeld voor Caesar salade met kip

7 tips voor de beste winterbarbecue

By |december 28th, 2018|Categories: Barbecue, Blogs, columns en meer|Tags: , , |

Tot nu toe heb ik mijn barbecue na de zomer altijd opgeruimd en stond hij in de winterperiode in de schuur. Ik zag de opkomst eigenlijk al een paar jaar geleden; de barbecue wordt steeds vaker gebruikt in de winter en eigenlijk is dat heel leuk! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het gourmetten ook wel een beetje zat wordt met alle feestdagen, dus pak ik (samen met vele andere) de barbecue weer uit zijn winterstalling. Mijn barbecue is helaas nog niet aan vervanging toe, want ik heb een hele mooie van kamadoexpress.nl op het oog (een Big Green Egg).

Reacties uitgeschakeld voor 7 tips voor de beste winterbarbecue

Mosselen van de barbecue

By |augustus 5th, 2018|Categories: Avondeten, Barbecue, Vis|Tags: , |

Ik heb een tijdje geleden een barbecue gekregen en sindsdien probeer ik alles op de barbecue klaar te maken. En met zo een zomer als deze kun je heel vaak buiten eten! Ik had al lang geen mosselen meer gegeten en had daar ineens heel veel zin in, maar ik had ook veel zin om weer buiten te barbecuen. En zo zijn de mosselen van de barbecue geboren. Koop van die handige bakjes die speciaal zijn bestemd voor de barbecue, gooi de mosselen erin met wat kruiden of saus en je bent klaar. Wij hebben met twee personen van deze

Reacties uitgeschakeld voor Mosselen van de barbecue

Courgetterolletjes van de barbecue

By |augustus 5th, 2018|Categories: Avondeten, Barbecue, Groenten, Vegan, Vegetarisch|Tags: , , , , , , |

Sommige mensen vinden het lastig om te bedenken welke groenten er op de barbecue kunnen. En als je dan groenten op de barbecue doet, wil je graag wel iets origineels. Dat moet lukken met deze courgetterolletjes! Een tip voor variatie: smelt kokosolie en roer daardoor wat kruiden (bijvoorbeeld paprikapoeder en Italiaanse kruiden) en besmeer hiermee de rolletjes. Ingrediënten (voor 2 personen): 1 courgette zout en peper Bereiding courgetterolletjes: Week een paar houten prikkers in water. Snijd met een kaasschaaf de courgette in dunne plakken. Rol de plakken op en steek er een prikker door. Bestrooi ze met peper

Reacties uitgeschakeld voor Courgetterolletjes van de barbecue
Go to Top