Caribische mango salade
Een rijpe mango bevat veel suiker in de vorm van fructose. Maar wist je dat je een mango ook onrijp kunt eten en als je hem goed klaar maakt, ook nog eens erg lekker is? Wil je meer weten over fruit en de suikers hierin, lees dan mijn blog over fruit eens door. Het voordeel van een onrijpe mango is dat hij dan nog niet de suikers bevat van een rijpe mango, maar juist veel vezels (resistent zetmeel). Als je er een maaltijdsalade van wilt maken, kun je er nog een avocado aan toevoegen en gehakte walnoten.
Ingrediënten (voor 2 personen):
Voor de dressing:
1 limoen
2 el walnootolie
1 el extra vierge olijfolie
½ tl kaneel
mespunt chilipoeder
½ fijn zeezout
vers gemalen peper
Voor de salade
1 onrijpe mango
½ rode ui
2 kropjes romaine sla (of andere sla naar keuze)
Bereiding Caribische mango salade:
- Zet een saladeschaal klaar.
- Was de limoen goed, rasp de schil en doe in de schaal.
- Pers (boven de schaal) het sap uit de limoen.
- Voeg de andere ingrediënten voor de dressing toe en roer goed.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees eraf.
- Rasp de mango (het makkelijkste is om hem in een keukenmachine te raspen).
- Snipper de ui.
- Snijd de sla in stukjes.
- Meng de mango, ui en sla door de dressing.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook: glutenvrij, en lactosevrij.