Paascake met citroen

Het is vandaag eerste paasdag! Deze cakejes heb ik bedacht omdat ik in de winkel een leuke vorm vond met diverse paasfiguurtjes, zoals wortels, een paashaas en een liggend konijntje. En met die vorm moest ik natuurlijk iets doen. 😉 Deze glutenvrije en lactosevrije paascake met citroen is erg makkelijk te maken, heeft een lekkere lichte structuur en smaakt echt naar meer. Geniet van het recept en je vrije dagen!
Ingrediënten (voor 8-10 cakejes):
25 g kokosolie
1 citroen
4 grote eieren
250 ml kokosmelk
60 g kokosmeel
40 g amandelmeel
60 g erythritol
1 tl baking soda
Bereiding Paascake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de kokosolie en laat indien nodig weer afkoelen tot kamertemperatuur.
- Boen de citroen goed schoon en rasp de schil eraf.
- Kluts de eieren los samen met de kokosmelk, kokosolie, citroenrasp en voeg een eetlepel sap van de citroen toe.
- Meng kokosmeel, amandelmeel, erythritol en baking soda met elkaar.
- Roer het meel beetje bij beetje door het eimengsel.
- Vet een bakvorm naar keuze goed in met kokosolie en vul met het cakebeslag.
- Bak de cakejes in 35 minuten gaar.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is geschikt voor vegetariërs;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.