Paleo-Lifestyle
  • Winkelmand is leeg
Paleo-Lifestyle | Wendy Mijnheer
  • Home
  • Over mij
    • Contact
    • Nieuws
    • Nieuwsbrief
    • Diensten
    • Supplementenwijzer
  • Paleo
    • Wat is Paleo (een korte uitleg)
    • Wat is niet Paleo?
    • Wat is wel Paleo?
    • Beginnen met Paleo
    • Wat anderen schrijven
    • Videorecepten
    • BMI berekenen
    • Supplementenwijzer
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Wereldgerechten
    • Soep
    • Vegan
    • Vegetarisch
    • Saus
    • Dranken
    • Snack en tussendoortje
    • Dessert
    • Brood en crackers
    • Borrelhapjes
    • Kruiden
    • Vis
    • Kip
  • ABC
  • Blog
  • Shop
    • Bezoek de webshop
    • Bekijk winkelmand
    • Afrekenen
  • Home
  • Over mij
    • Contact
    • Nieuws
    • Nieuwsbrief
    • Diensten
    • Supplementenwijzer
  • Paleo
    • Wat is Paleo (een korte uitleg)
    • Wat is niet Paleo?
    • Wat is wel Paleo?
    • Beginnen met Paleo
    • Wat anderen schrijven
    • Videorecepten
    • BMI berekenen
    • Supplementenwijzer
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Wereldgerechten
    • Soep
    • Vegan
    • Vegetarisch
    • Saus
    • Dranken
    • Snack en tussendoortje
    • Dessert
    • Brood en crackers
    • Borrelhapjes
    • Kruiden
    • Vis
    • Kip
  • ABC
  • Blog
  • Shop
    • Bezoek de webshop
    • Bekijk winkelmand
    • Afrekenen
Paleo-Lifestyle | Wendy Mijnheer
  • Home
  • Avondeten
  • Paleo mozzarella

Paleo mozzarella

Gepubliceerd 15/08/2019
Categorie(n):
  • Avondeten
  • Borrelhapjes
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch
Paleo Mozzarella

Ben jij ook zo gek op de Italiaanse keuken? Ik wel en al eerder maakte ik paleo versies van pasta puttanesca, panzanella, tagliatelle, Italiaanse kalkoen, panna cotta, spaghetti met roomsaus en lasagna. Bij veel van deze gerechten zou gesmolten kaas erg lekker zijn, maar je mist het niet als je het weg laat. En dat is natuurlijk anders bij pizza, caprese of melanzana, want daar hoort gewoon echt (gesmolten) kaas op.
Daarom ben ik ook zo blij met dit recept voor paleo mozzarella, want het is bijna niet van echte mozzarella te onderscheiden. Het “gedraagt” zich als gesmolten kaas en heeft de structuur en smaak van mozzarella. Nu kan ik eindelijk een heerlijk recept voor paleo pizza voor je maken (dat heb ik al gedaan, maar ik moet hem nog uitwerken). Verder heb ik het al uitgeprobeerd in een ovenschotel en wat blijkt; als je de paleo mozzarella een beetje invet krijg je dat mooie gebruinde kaaskorstje. Wie weet waarvoor ik de paleo mozarella nog meer kan gebruiken, ik kan niet wachten om het met andere recepten uit te proberen.
Op de foto is de paleo mozzarella nog warm en gebruik ik hem als gesmolten kaas, maar als je hem af laat koelen (eventueel in een vormpje), dan kun je hem ook in plakjes snijden en in een salade caprese gebruiken.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de namaak mozzarella heb afgekeken bij de veganisten. Die maken dit recept blijkbaar al langere tijd en het is massaal te vinden op alle vegetarische en vegan blogs. Ik ben absoluut geen veganist, want ik ben van mening dat je tekorten krijgt als je dierlijke eiwitten schrapt, maar voor dit idee ben ik ze dankbaar!

icon_shop Ingrediënten:

80 g ongebrande cashewnoten
1 kop water (250 ml)
1 tl appelazijn
1/2 tl fijn zeezout
1/4 tl knoflookpoeder
20 g tapioca
2 el edelgist vlokken

icon_shop Bereiding paleo mozzarella:

  1. Kook de cashewnoten 10 minuten in een pan met een laagje water.
  2. Doe de cashewnoten over in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.
  3. Mix de cashewnoten met 1 kop water, appelazijn, zout, knoflookpoeder en tapioca in een blender. Gebruik bij voorkeur een powerblender (of high speed blender) zoals deze van MontAna, voor een extra glad resultaat.
  4. De nu nog waterige substantie doe je weer terug in de pan en op laag vuur ga je het langzaam verwarmen terwijl je blijft roeren. Eerst zullen er wat klontjes ontstaan, waarna het langzaam één egale massa wordt. Haal dan de pan van het fornuis en laat het een paar minuten afkoelen.
  5. Roer als laatste de edelgist vlokken erdoor en gebruik de paleo mozzarella het liefst direct. Je kunt het een paar dagen bewaren in de koelkast, maar het wordt dan wel iets stijver en minder smeuïg. Je kunt het wel weer opnieuw verwarmen.

Nieuwsbrief Paleo-Lifestyle

4.5 / 5 ( 2 stemmen )
Print Friendly, PDF & Email
Paleo mozzarella was last modified: september 22nd, 2020 by Wendy
  • Italiaans
  • Lactosevrij
  • mozzarella

De Ontbijtmythe

De Ontbijtmythe: een boek bomvol gezonde recepten dat leert je lifestyle te verbeteren. Is het overslaan van je ontbijt nu wel of niet gezond, wat kun je het beste wel en niet eten en hoe laat? Koop het boek nu online!

Over mij

Welkom (terug) bij Paleo-Lifestyle: Mijn website bevat de lekkerste recepten gebaseerd op het Paleo-principe. Begin vandaag nog met een gezond Paleo dieet of beter gezegd 'Lifestyle'. Alle (meer dan 150!) recepten zijn koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en vrij van granen en peulvruchten. Zoek je een specifiek recept? Kijk dan meteen eens in dit online paleo kookboek onder één van de categorieën zoals ontbijt, lunch of avondeten bij 'recepten'. Eet smakelijk!

Paleo-Lifestyle | Wendy Mijnheer

Abonneer je op de nieuwsbrief

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op Paleo-Lifestyle.nl en de periodieke nieuwsbrief en de laatste recepten te ontvangen.

Zoek op trefwoord

De meest recente recepten en artikelen

  • Paleo Raffaello (kokos-amandel bonbons)
  • Geroosterde radijsjes
  • BLOG: De helende werking van infrarood licht
  • Guacamole 2.0
  • Kruidige kastanjekoeken met chocolade
  • Amandelspijs

Volg Paleo-Lifestyle op Pinterest

Volg Paleo-Lifestyle op Pinterest

Volg Paleo-Lifestyle op Facebook

Volg Paleo-Lifestyle op Facebook

Volg Paleo-Lifestyle op Instagram

Volg Paleo-Lifestyle op Instagram
  • Home
  • Welkom
  • Paleo
  • Diensten
  • Recepten
  • ABC
  • Blog
  • Supplementenwijzer
  • Webshop

De Ontbijtmythe

Het boek van 2019: De Ontbijtmythe legt alles uit over ontbijten: is het overslaan van je ontbijt nu wel of niet gezond, wat kun je het beste wel en niet eten en hoe laat? Koop het boek nu online!

Over mij

Welkom (terug) bij Paleo-Lifestyle: Mijn website bevat de lekkerste recepten gebaseerd op het Paleo-principe. Begin vandaag nog met een gezond Paleo dieet of beter gezegd 'Lifestyle'. Alle (meer dan 150!) recepten zijn koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en vrij van granen en peulvruchten. Zoek je een specifiek recept? Kijk dan meteen eens in dit online paleo kookboek onder één van de categorieën zoals ontbijt, lunch of avondeten bij 'recepten'. Eet smakelijk!

Paleo-Lifestyle | Wendy Mijnheer

KvK 63876108 | Copyright 2012 - 2020 | Cookies en Privacy-statement | Website door robertblom.nl.