Hachee uit de slowcooker
Recepten met vlees komen niet veel voor op mijn website en dat heeft een aantal redenen. De kwaliteit van vlees uit de supermarkt vind ik persoonlijk dubieus en de herkomst en productie is vaak niet duidelijk. Als ik vlees eet moet het dier een goed leven hebben gehad. Belangrijk is de voeding van het dier. Als ik een stuk rundvlees koop dan moet het gras hebben gegeten en geen maïs, soja of andere granen. Ook voldoende beweging is een eis, want dieren die alleen op stal staan hebben veel minder spiermassa dan hun bewegende soortgenoten. Juist de spiermassa van het
Zoete aardappel tortillas
Dit zijn echt de lekkerste tortillas die ik ooit heb gegeten! Ze zijn gemaakt van cassavemeel en dus graanvrij, glutenvrij, vrij van lectines en daarom niet schadelijk voor de darmen. Cassavemeel koop ik bij Pit & Pit, maar er zijn nog een aantal andere online winkels waar je het kunt kopen. Cassavemeel bevat zelfs veel vezels in de vorm van resistent zetmeel waar je bacteriën in de dikke darm erg gek op zijn. Het voordeel van deze tortillas is dat ze lekker flexibel blijven en je ze zonder te breken dubbel kunt vouwen. Vul ze met een lekkere gekruide en gebakken
Aspic van spinazie a la crème
Aspic is weer helemaal hip and happening en heeft het stof van zijn oubollige imago afgeschud! Aspic bestaat al een tijdje en ik ben benieuwd naar de oorsprong, maar kan op internet daarover niet echt veel vinden. Ik heb wel ergens gelezen dat in de tijd dat er nog geen vriezers waren er restjes vis en vlees in aspic werden verwerkt om die zo langer goed te houden. Omdat ik steeds meer heerlijke aspic recepten voorbij zie komen en ik nog een bus rundergelatine van grasgevoerde runderen in huis heb, besloot ik de keuken in te duiken. En deze heerlijke
Rösti van koolraap
Rösti hoort eigelijk van aardappels gemaakt te worden, maar die eet ik niet. Ik weet dat er mensen zijn die de Paleo-Lifestyle volgen en voor aardappels een uitzondering maken. Toch zou ik je willen aanraden dat niet te doen vanwege de alkaloïden die in de aardappels voorkomen en voor ons erg schadelijk zijn. Hierover heb ik eerder een artikel geschreven dat je hier kunt nalezen. Ingrediënten (voor 2 personen): 1 koolraap 1 grote ui 3 eieren 1 tl fijn zeezout vers gemalen peper naar smaak 2 el psylliumvezels 2 flinke eetlepels kokosolie gemengde salade met dressing Bereiding rösti
Bloemkoolpuree met tijmpaddenstoelen
Ik ben gek op paddenstoelen en eet ze het liefst iedere week. Ze zijn super gezond, vullen goed, bevatten weinig calorieën en je darmbacteriën worden er ook nog eens erg blij van. In mijn artikel over pre- en probiotica kun je alles lezen over een gezonde darmflora. Eigenlijk denk ik iedere dag wel aan de vrienden in mijn darmen die ervoor zorgen dat ik gezond blijf. Daarom voeg ik vaak extra vezels toe (prebiotica) in de vorm van psylliumvezels, inuline en/of galacto-oligosachariden. Deze met prebiotica verrijkte bloemkoolpuree is samen met de paddenstoelen een ideale combinatie om je darmbacteriën te voeden.
Vegan hamburgers
Een vaak gemaakte fout bij de Paleo-Lifestyle is het eten van veel vlees. Af en toe een dagje vegan hoort er helemaal bij als je de Paleo-Lifestyle volgt. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Proteïne (eiwitten) Voor deze hamburgers ben ik niet op zoek gegaan naar een proteïne vervanger, omdat de meeste mensen al zoveel proteïne binnen krijgen. Bovendien zijn vegan proteïnebronnen bijna altijd afkomstig uit peulvruchten (denk aan soja, linzen en bonen) en bevatten dus voor de darmen schadelijke lectines. Lees hier alles over lectines. Structuur vega hamburger De hamburgers zijn lekker
Gerookte makreel in dillesaus
Vandaag had ik niet zo veel zin om lang in de keuken te staan. Daarom heb ik vanavond dit heerlijke en super snelle visgerecht gemaakt. Ik had er wat blokjes zoete aardappel bij uit de airfryer en een groene salade van rucola en veldsla (aangemaakt met olijfolie en balsamico). Hoe makkelijk en snel kan het leven in de keuken zijn :-) Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Ingrediënten (voor 2 personen): 2 filets gerookte makreel (± 100 g per stuk) 100 ml kokosmelk 2 el limoensap 2 tl gedroogde dille ½ tl knoflookpoeder mespunt chilipoeder vers gemalen
Snelle spinazie curry
Ik ben mijn hele leven geen liefhebber van spinazie geweest. Ik at het wel, maar alleen omdat ik wist dat het gezond is. Sinds een paar maanden ben ik helemaal wild van spinazie en zet ik deze makkelijke groente het liefst meerdere keren per week op het menu. Na het een paar maanden gewokt of gepureerd met kokosmelk te hebben gegeten, was ik toe aan een andere variant. Het is deze snelle spinazie curry met prei geworden die je met bloemkoolrijst kunt eten en een stukje gebakken vis of kip. Ingrediënten (voor 2 personen): 2 preien 400 g spinazie